NOVICE

UNIVERZIJADA SHENZEN 2011

10.8. so naši lokostrelci odšli na univerzijado v Shenzen na Kitajsko. Želimo jim veliko uspehov. Vse v zlato!

PS: niso šli z easyJet - om....

Pa še ena slika - vsi niso lokostrelci - uganite kdo ni?

 

NOVOST NA SLOVENSKEM TRGU - LOKOSTRELSKI TIMER

 

 

 

 

Lokostrelski timer - zelo pomemben pripomoček pri treningu in seveda nepogrešljiv na vsaki tekmi. Plod lastnega znanja in izdelave, sedaj v končni obliki in pripravljen za trg. Odlikuje ga moderna zasnova in preprost ter robusten design.

Za več informacij naskontaktirajte po e-mailu.

 

LAS VEGAS SHOOT 2010!


Letošnji Vegas shoot 2010 je letos obiskalo 1600 lokostrelcev in dogodek nam bo ostal v trajnem spominu. Obiskali smo največji lokostrelski dogodek na svetu in bili del njega tudi lokostrelci.si. Nekaj slik za pokušino objavljamo spodaj. Več pa bo objavljeno v galeriji. Naslednje leto ga ponovno obiščemo - upamo da še v večjem številu.


 ZAKLJUČNA PRIREDITEV LZS 19.12.2009

 

Na koncu sezone smo se lokostrelci srečali na zaključni prireditvi, ki je potekala na Ježici in tako zaključili bogato sezono uspehov naših tekmovalcev. V prijetnem vzdušju so vsi zaslužni prejeli pokale in priznanja, rdečo nit prireditve pa je povezoval srečelov - streljanje na balone za sponzorske nagrade, ki ga je organizirala LZS.

V nadaljevanju pa nekaj utrikov s prireditve.

 

Skupinska slika vseh nagrajencev.

Klub DL Šmarna Gora je z devetimi člani - tekmovalci osvojil kar 4 prva mesta slovenskega pokala, po eno 2 in 3 mesto slovenskega pokala, eno 2 mesto v 3D pokalu in eno 3 mesto v FITA pokalu, 2 državna rekorda in kar nekaj novih FITA
značk za visoke uvrstitve.

Dejan Sitar se je brez težav pomeril z balončkom - ki res ni imel možnosti preživetja...

Balončki so pridno pokali in tudi tale na gornji sliki, ki ga je kamera ujela v zadnji tisočinki sekunde preden ga je zadela puščica.

 

LOKOSTRELCI.SI

na obisku pri lokostrelcih v ZDA

Oktobra smo bili na poti po ZDA, kjer smo obiskali tudi naše prijatelje in poslovne partnerje s področja lokostrelstva. Tako smo se najprej ustavili na skrajnem severo zahodu v državi Washington v mestecu Walla Walla pri podjetju MARTIN ARCHERY. Poleg zelo plodnih razgovorov za nadaljne sodelovanje smo imeli tudi čast kot prvi izven podjetja preizkusiti njihovo novo kolekcijo lokov za leto 2010. Tu je kar nekaj novosti tako pri lokih za lov, kot tarčno lokostrelstvo. Več o novostih pa takoj ko bodo uradno predstavljene.

V nadaljevanju poti pa smo se pred povratkom v Evropo, ustavili še v Pensilvaniji v mestu Lancaster, kjer smo obiskali največjega distributerja lokostrelske opreme v Ameriki - podjetje LANCASTER ARCHERY.

Nad njihovo ureditvijo trgovine in sistemom distribucije smo bili navdušeni in imeli smo si možnost ogledati kompleten sistem delovanja trgovine, ki nam jo je z veseljem razkazal in razložil sam lastnik trgovine. Poleg ostalega pa nam je v veselje sporočiti, da smo se dogovorili tudi za poslovno sodelovanje in od danes dalje imate vsi slovenski lokostrelci možnost naročati vse artikle iz njihove ponudbe tudi pri nas za zelo konkurenčno ceno - vsekakor pa nižjo kot če bi te iste naročili direktno pri njih. Kontaktirajte nas in vprašajte za vašo ponudbo.

To pa še ni vse, imeli smo tudi možnost udeležiti se strokovnega seminarja o skrivnostih in zakonitostih streljanja s sestavljenim lokom, ki ga je vodil priznani ameriški lokostrelec, konstruktor lokov, trener, pro shooter in večkratni zmagovalec na mnogih turnirjih: g. Geroge Ryals ali med prijatelji Griv. Na dvodnevnem seminarju smo izvedeli veliko teoretičnega znanja kot tudi ustrelili več sto puščic. Vsekakor je bil ta seminar nekaj , kar bi moral obiskati vsak naš lokostrelec preden se resno poda v ta šport ali pa tekmovalne vode. Z nami so bili tako amaterski kot profesionalni lokostrelci z vseh koncev Amerike in vsak je pošteno nadgradil svoje znanje in uspehe. Da pa je bil seminar zaključen kot  se šika - smo se preizkusili v kvalifikacijah in na koncu imeli čisto pravi Las Vegas shoot up - in pokazali gostiteljem, da tudi mi nekaj veljamo. In morda vas bomo lahko drugo leto prav vse povabili na seminar kar pri nas doma, saj je čisto možno da nas bo Griv obiskal in ponudil svoje znanje tudi vsem zainteresiranim med vami.

Pa še nekaj slikovnih utrinkov in zanimivosti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 EVROPSKO FIELD PRVENSTVO
CHAMPAGNAC - FRANCIJA
2009

V soboto zvečer 15. avgusta se je zbrala reprezentanca za Evropsko arrowhead prvenstvo v Franciji in odšla na pot izpred športne dvorane v Šenčurju. Želimo jim srečno pot in veliko uspehov v prihodnjih dneh. Fantje in dekleta - vse v zlato!
Pa še ena gasilska nekaj minut pred odhodom...

 

In potem so prispeli, imeli otvoritev prvenstva in pričeli streljati....

               

Vsi so dali vse od sebe in sedaj sledijo zaključni boji, ekipe so imele hude nasprotnike, posamezniki pa že brusijo loke za sobotni finale kjer nas bosta zastopala Miha in Dejan.

Bravo NAŠI! Potem pa igre je konec in lahko pogledamo kako uspešni smo bili, pa lepo po vrsti po kategorijah

1. GOLI LOK:
- mladinci: Aleš Marinko - 5 mesto;
- članice: Andreja Izgoršek - 12 mesto,  Nina Vavtar - 14 mesto;
- člani: Miha Kosec - 3 mesto, Marjan Podržaj - 10 mesto;

2. UKRIVLJENI LOK:
- člani: Matija Žlender - 10 mesto;
- članice: Dolores Čekada -
13 mesto;

3. COMPOUND - SESTAVLJENI LOK:
- mladinke: Aja JAnežič - 1 mesto;
- članice: Toja Černe - 6 mesto, Maja Marcen Pavlin - 11 mesto;
- člani: Dejan Sitar - 3 mesto, Žarko Kranjc - 20 mesto,  Uroš Krička - 24 mesto

4. EKIPE - ŽENSKE: 6 MESTO

5. EKIPE - MOŠKI: 5 MESTO

Čestitamo vsem, dobri ste bili in veselimo se skupaj z vami. Hvala. 22.8.2009 - vir fotografij: fieldarcer.org in naši tekmovalci

In 23.8.2009 ob 14.15 so se vsi srečno vrnili, bogatejši za mnogo izkušenj in z dobrimi uspehi. Za spomin pa še ena gasilska ob prihodu domov, prav na istem mestu od koder so pred 8 dnevi odšli v Francijo. 

 

SVETOVNO KADETSKO IN MLADINSKO PRVENSTVO OGDEN, UTAH 2009

V ZDA, natančneje v mestu Ogden v zvezni državi UTAH poteka svetovno mladinsko in kadetsko prvenstvo katerega se je udeležila tudi naša reprezentanca in dosegla dobre rezultate. Poleg ekipe ukrivljenega loka, ki so jo zastopali mladinka NajkaTomat, mladinci Jaka Komočar, Anže Kus, Gašper Cehner, ter kadeti Jan Rijavec, Klemen Štrajhar in Kristjan Bauer smo imeli tudi dve predstavnici sestavljenega loka in sicer kadetinji Aja Janežič in Toja Černe. Obe prvič na svetovnem prvenstvu z odličnimi uvrstitvami. Aja Janežič se je uvrstila na končno 23 mesto od 32 tekmovalk, Toja Černe pa se je še borila naprej in je žal v izenačenem rezultatu 115:115 s Španko  v osmini finala imela manj X oz 10 in tako je tudi ona žal zaključila tekmovanje, pa vseeno osvojila odlično mesto. V nadaljevanju pa si oglejte še nekaj slik ki so nastale na tekmovanju - vir uradna FITA stran in stran LZS.